Top 8 Beneficii ale filmarilor cu/din dronă

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Când vine vorba de fotografiatul sau filmatul din dronă, asistăm la o adevărată revoluție a tehnologiei. Dacă acum 2-3 ani,  fotografiile sau filmările aeriene erau realizate în mare parte din elicopetere, ceea ce însemna costuri ridicate și îndeplinirea anumitor condiții, astăzi este puțin mai simplu (sau cel puțin așa pare). Nu este nici ușor, dar nici greu să pilotezi o dronă și, în același timp, nu este nici interzis dar nici permis (peste tot) să „zbori” 😊.

În ultimii 2 ani, dronele au devenit mai răspândite ca unele „hot news”, după ce s-au produs mii de story-uri și sute de ore de filmări. Se pare că toată lumea intră în acțiune, de la companii de producție la vedete de sport extrem, până la oameni obișnuiți. Pentru a înțelege “bzz-bzzz-ul” din jurul dronelor trebuie să vezi mai întâi toate beneficiile pe care videografia aeriană le oferă, iar drondele ușurează capturarea unor imagini cu adevărat unice, care oferă audienței o perspectivă cu totul nouă.

 1. Prețul

Indiferent dacă știi sau nu, pentru a produce un promo/video profesional, de obicei, costurile nu sunt mici, ci este o investiție importantă în identitatea mărcii tale. Ele sunt capabile să ofere o valoare fără precedent – în ceea ce privește ROI-ul dvs. de marketing. Cu astfel de cantități mari de posibile utilizări, conținutul video, in special cel filmat din dronă, oferă versatilitate în capacitatea sa de a ajunge la potențialii clienți într-un mod care nu poate fi utilizat de niciun alt instrument de marketing.

Cel mai bun lucru despre drone este că, cu puțină planificare, vei putea să captezi toate materialele în aceeași zi cu restul producției, ceea ce va economisi timp și, bani. Și cui nu-i place să economisească timp și bani?

 1. Calitate FULL HD/2K/4K

Una dintre multele servicii pe care suntem mândri să le oferim la F1Digital este serviciul nostru de producție video. Cu ajutorul unor drone echipațe cu dispozitive profesionale de înregistrare, suntem gata să oferim înregistrări aeriene care produc rezultate remarcabile. Pentru un serviciu care este relativ simplu de configurat și folosit, rezultatele sunt cu adevărat uimitoare.

Pe măsură ce tehnologia s-a îmbunătățit pe parcursul timpului, acum suntem capabili să livrăm filmări aeriene uimitoare, capturate cu drona în FullHD, 2K sau 4K.

 1. Aplicabilitatea filmarilor cu drone

Unde putem folosi o filmare cu drona? Există multe domenii precum : angetii imobiliare, gestionarea si dezvoltarea proprietatilor, evenimente, turism, regim hotelier, sport, etc. care pot beneficia de filmarea sau fotografierea cu o drona.

 • Agentii imobiliare:
  • Videoclipurile aeriere realizate cu drone, capturează dimensiunea, forma și aspectul real al unei proprietăți
  • Potențialii cumpărători pot vedea proprietatea și locația acesteia în general
  • Oferiți clienților ceea ce caută: fotografii aeriene ale proprietății în toată frumusețea lor

Filmarea cu drona a unei locații în care se construiește sau urmează a se construi un complex rezidențial poate spori vânzarea apartamentelor încă din faza de construcție.

 • Evenimente:
  • Filmarea aeriană cu drona reprezintă un mod spectaculos de a prezenta evenimente, oferind o priveliște de tip “bird-view” ce va impresiona cu siguranță
  • Fotografia aeriană poate oferi o perspectivă complet unică pentru a evidenția implicarea unui sponsor într-un eveniment.
 • Turism:
  • Cu ajutorul fotografiilor și filmărilor aeriere realizate cu ajutorul dronei, pensiunile și hotelurile vor putea oferi o privire de ansamblu asupra locației, peisajelor și a activităților pe care turiștii le pot desfășura.
  • Se pot organiza activități precum drumeții montante, plimbări cu bicicleta, cu caiacul, călărit, etc ce pot fi filmate din dronă pentru un aftermovie cu impact pe zona de marketing

Cu ajutorul dronelor se poate oferi, de asemenea, o imagine distinctă a unui loc, locație sau eveniment. Orice companie care își poate îmbunătăți imaginea prin utilizarea cadrelor video aeriene ar trebui să fie sigură că va atrage și va menține atenția clientului, ceea ce va avea ca rezultat o expunere mai mare și automat o îmbunătățire a vânzărilor viitoare.

 1. Salvați timp cu ajutorul unei Drone

Zborul cu drona nu necesită o echipa foarte mare și nici pregătiri foarte ample. Este nevoie doar de un plan bine pus la punct, iar filmarea sau fotografierea aeriană poate fi gata într-un timp relativ scurt.

 1. Diversitate

Datorită dimensiunii compacte a dronei, cadrele realizate cu drona în natură pot oferi unghiuri video unice și interesante care nu au fost posibile cu utilizarea unui elicopter cu fotograf. Dronele sunt atât de puternice încât pot zbura oriunde, de la câțiva centimetri de la sol, până la câteva sute de metri în aer și peste tot. Un alt lucru minunat pe care dronele îl poat face este să zboare în interiorul unei încăperi (inalte). În plus, dronele pot să se plutească în același loc și să se miște la stânga, la dreapta, în sus și în jos, la comanda pilotului. Dronele sunt pe deplin autonome față de pilot și capabile să ofere o poziție perfectă a camerei pentru o fotografie perfecta sau filmare perfectă.

 1. Atrage și captează atenția

Fiind capabili să producem un videoclip atrăgător, prin utilizarea acestor cadre, veți avea mai multe șanse să obțineți angajament față de clienți și să le păstrați atenția. Din această cauză, marca dvs. va putea să îmbunătățească conversiile, precum și să sporească gradul de conștientizare a mărcii, după ce spectatorii vă urmăresc noul conținut realizat cu ajutorul dronei. Utilizarea imaginilor aeriene ca o primă impresie a companiei dvs. este o oportunitate excelentă de a sparge gheața și de a ieși deasupra competiției. În plus, oferă o șansă remarcabilă de a prezenta avantajul locației, accesului, precum și a caracteristicilor înconjurătoare din unghiuri care nu erau disponibile în trecut.

 1. Branding & marketing

Această postare de blog a inclus doar câteva din industriile care ar putea utiliza cadre aeriene pentru un video de promovare. Pe un spectru mai larg, pentru toate tipurile de companii, se pot găsi modalități de a utiliza anumite cadre aeriene realizate cu drona, în vederea promovării brandului și pentru spoturile video din campaniile de marketing. Astăzi filmarea cu drona a devenit din ce în ce mai populară și de aceea avem multe evenimente la care suntem invitați pentru a capta momente unice de la înălțime.

 1. Cadre pe care o dronă le poate captura

Majoritatea cadrelor cinematografice luate cu o dronă se bazează pe următoarele tipuri de fotografii esențiale:

 • Cadrul fix: acest cadru este creat prin menținerea dronei nemișcate în timpul înregistrării subiectului/subiectelor care sunt în mișcare
 • Cadrul panoramic: procesul de creare a acestui cadron consta în mișcarea camerei dintr-o parte in cealaltă, la orice viteză (sau unghi) ce este ales de către videograf.
 • Cadrul de tip Tracking: pentru a crea acest tip de cadru, drona și/sau camera trebuie să se miște în acelși timp cu subiectul care este filmat, păstrând o linie orizontală paralelă cu mișcările sale.

În afară de aceste cadre esențiale, mai sunt și câteva cadre mai complexe pe care le putem captura, fie prin combinarea tehnicilor de filmare de mai sus, fie prin găsirea unor modalități creative de a dezvălui subiectul.

 De ce ar trebui să utilizezi cadre cu drona la următorul promo al afacerii tale?

Să recapitulam aici și să rezumăm de ce ar trebui să folosiți cadre luate cu ajutorul dronei. Este o modalitate unică de vă expune  și permite pieței țintă să vă vadă compania într-un mod nou. Prețul este corect, și puteți obține fotografii de calitate HD la un preț rezonabli, deoarece nu este nevoie să închiriați un elicopter sau un pilot, iar filmările și/sau fotografiile se pot realiza cu ajutorul unei drone într-o singură zi, scutind timp, bani și resurse.

Folosind o dronă pentru promovarea afacerii, veți oferi potențialilor clineți o nouă viziune asupra locației/business-ului dvs, și vă va permite să vă evidențiați printre celelalte businessuri concurente.

Apelează cu încrede la serviciile video F1Digital. Zburăm peste tot! (cu drona 😊)

Poți vedea o parte din clipurile realizate de noi aiciF1Digital Youtube

Ovidiu Vorniceanu

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.