Tips & Tricks pentru fotografiile sărbătorilor de iarnă

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Crăciunul și sărbătorile de iarnă înseamnă timp petrecut cu familia si prietenii alaturi de luminile bradului de craciun. Și când cei dragi se adună înseamnă multe poze. Mai jos sunt câteva din sfaturile noastre preferate pentru a face poze mai memorabile in această vacantă.

Planifică-ți fotografiile

În funcție de locul în care fotografiați, ar putea fi cel mai bine să fotografiați scene cu lumini naturale în jurul apusului. De ce? Lumina ambientală vă poate ajuta imaginea. Dacă fotografiați o casă sau o clădire care are lumini de crăciun frumoase, captarea scenei când încă există lumină pe cer vă va permite să includeți mai bine peisajul din jur, cum ar fi copacii, tufișurile, alte structuri și cerul.Mediul urban este mai iertător pentru fotografierea luminilor de crăciun pe timpul nopții.

 

Flash Off


O altă idee bună ar fii să dezactivați blițul aparatului când fotografiați luminile de crăciun. Dacă fotografiați in aer liber, este cel mai probabil ca blițul să nu fie suficient de puternic pentru a lumina cadrul, iar in interior poate să lumineze totul în jurul luminițelor. Desigur, dacă fotografiați un brad împodobit si doriți să îl captați în întregime, ar putea fi necesar blițul. 

Incearca Bokeh

Bokeh (venit din japoneză, pronunțat Bouche) înseamnă neclaritatea in afara focalizării aparatului.

Vrei să fotografiezi in fața pomului de crăciun? În timp ce focusul este pe subiect, luminile bradului se vor estompa in acest efect minunat pe fundal. Dacă există orice sursă de lumină în fundal, de exemplu soarele care strălucește printre copaci, efectul bokeh se poate realiza dacă se focusează aparatul pe subiect.

Creați siluete folosind bradul de Crăciun

In perioada Crăciunului, principala atracție a casei este bradul plin cu lumini. Acest lucru îl face sursa de lumină perfectă pentru siluete. Fotografiați-vă familia in timp ce se joacă, descoperă cadourile si se apreciază magia Crăciunului.

Cu cât este mai puțină lumină în cameră, cu atât mai bine! Siluetele vor arăta vibrante si vor capta foarte bine sentimentul de liniste.

Relaxează-te și apreciază momentul

Când te afli în fața camerei, încearcă să te bucuri de experiență. E momentul să reflectezi asupra ta, a anului ce a trecut si a oamenilor, lucrurilor si întâmplărilor din jurul tău.

Alexandru Tucan

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.