Tendințe în digital marketing – anul 2019

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Tendinte in marketing 2019

Ce se mai schimbă în afară de ultima cifră din an? Un an nou vine de asemenea cu schimbări. Alte tendințe în modă, alte glume, alte lucruri de moment ne așteaptă în 2019. Acum desigur, vom vorbi strict despre tendințele în digital marketing. Am învățat că lucrurile în marketing nu sunt ca științele exacte. Marketingul nu va fi niciodată ceva pe care îl înveți o dată sau îl memorezi. Fii pregătit să ții pasul cu lucrurile care se caută, cu tehnologia, cu obiceiurile oamenilor, dezvoltă-ți capacitățile de research și află cum să rămâi la înălțime.

Aflăm o altă serie de lucruri interesante de la gurul nostru în materie de SEO: Neil Patel.

1.       PRETUTINDENI ÎN SOCIAL MEDIA
Dacă până acum, ai folosit un singur canal de comunicare pentru campaniile de marketing, anul acesta trebuie să iei în considerare și altele. Cu cât folosești mai multe canale de comunicare, cu atât rata succesului tău va crește. Marketingul digital a devenit atât de răspândit, încât potențialii tăi clienți se vor găsi pe mai multe canele de comunicare, în funcție de preferențele fiecăruia. Să fii omniprezent este exact ce ai nevoie!

2.       CĂUTARE VOCALĂ

Ține cont de faptul că 2 din 5 adulți folosesc în prezent “căutările vocale” pe Google. Fii în ton cu toate update-urile pe care le poți aduce site-ului tău și pe care le are și concurența. De asemenea nu uita: dacă deții un site, indiferent de natura lui, trebuie să te asiguri că acesta respectă normele de securitate, numite HTTPS, și are o viteză bună.

3.       OPTIMIZARE SEO

Marketingul devine tot mai scump pe zi ce trece, iar acest lucru nu se va schimba. Singurul mod în care te poți plasa în fața concurenței este prin intermediul optimizării SEO. Verifică-ți întotdeauna site-ul cu ajutorul toolurilor sugerate în articolul precedent, astfel vei deține controlul paginii tale și vei putea face schimbări chiar și de unul singur.

4.       FUNNELS

În momentul în care decizi cum îți vei face site-ul, trebuie să ai în vedere o serie de pași. În afară de desingul propriu-zis, de culorile alese și de textul pe care îl vei alege, trebuie să știi sigur ce va face clientul de la momentul deschiderii paginii tale până când va finaliza comanda unui produs sau serviciu. Acest traseu poartă numele de “tunel”. Potențialii tăi clienți vor urma acest tunel fără să se abată de la drum, astfel tu te vei asigura că ei finalizează comanda. Află mai multe aici.

5.       CONȚINUT ORIGINAL

În prezent, lucrurile devin virale foarte repede. În domeniul marketingului digital trebuie să ai grijă la ce tip de conținut alegi să postezi sau să distribui. Întotdeauna, felul în care oferi o informație trebuie să fie original, amuzant, spus astfel încât să atragă atenția. Cel mai important însă este faptul că tot timpul trebuie să aduci lucruri noi și interesante pe care oamenii să simtă nevoia să le împartă și cu alte persoane.

6.       CONȚINUT VIDEO

Conținutul video este viitorul. Din ce în ce mai multe persoane optează pentru conținutul video. Acesta este mult mai atragător decât alt tip de conținut. În anul 2019, rata oamenilor care aleg să urmărească conținut video va crește cu siguranță.

7.       PODCAST

Podcastingul este o idee foarte bună pentru 2019. Trăim în era haosului și a aglomerației. Oamenii sunt obligați să stea în trafic cu orele, de aceea fiecare persoană caută o modalitate de a umple aceste momente moarte, când se deplasează dintr-un loc în altul. De ce să nu profiți de acest lucru? Ei te-ar putea asculta chiar pe tine. Ei pot vorbi apoi despre tine. Află mai multe despre podcasting și nu mai aștepta.

Am descris câteva tendințe în marketing pentru anul ce vine. Stai aproape pentru a afla și mai multe lucruri interesante pe care le poți folosi construindu-ți afacerea.

Tudor Maria

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.