Tehnologia în familie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Tehnologia îşi lărgeşte din ce în ce mai mult orizonturile. Se spune că este aici să ne facă viaţa mai uşoară, ca noi să putem avea timp de lucrurile care sunt cu adevărat importante, cum ar fi să petrecem timp în familie. Fiecare dintre aceste spoturi publicitare scoate în evidenţă acest lucru, şi anume “timpul în familie“, subiectul menit să sensibilizeze publicul. Sunt două tipuri de reclame care pot într-adevăr să ajungă la oameni: cele amuzante sau cele emoţionale.

Când o reclamă transmite ceva emoţionant, se leagă de gândurile noastre, de momente, de amintiri, de lucruri pe care le-am făcut cândva sau pe care ne-am dori atât de mult să le facem. Dacă am face un sondaj de opinie, câte mame/femei prinse în rutina fiecărei zile aglomerate, ar spune: “Wow, ce folositor ar fi”? Adevărul este că tehnologia ne face să ne simţim mai puternici, pentru că avem parte de control, control total asupra lucrurilor din vieţile noastre (bine..aproape toate) şi pe acest fapt se mizează: controlul ne simplică viaţa.

A doua reclamă transmite audienţei exact reacţia fetiţei din primul cadru, acel “ouuuu”, sensibilizând şi stârnind curiozitatea. Relaţia dintre fetiţă şi micul robot îi plasează pe cei doi exact ca protagoniştii unui film de duminică seară, acest lucru având iar efectul de stârnire a curiozităţii. Pentru că deja vrei să afli cum se termină, exact ca atunci când urmăreşti un film, ajungi la finalul reclamei, iar împăcarea dintre protagoniştii noştri lasă loc de un mic oftat, ca la sfârşitul unei cărţi bune.

Scopul altfel a fost atins, pentru că audienţa a ajuns la finalul spotului publicitar şi a fost sensibilizată de o poveste ascunsă în mijlocul acestuia, lucru care a stârnit interesul şi faţă de produsul în cauză. Dacă o singură persoană s-a regăsit în această scurtă poveste sau a sensibilizat-o chiar şi un mic procent, atunci există o şansă ca această persoană să împartă ceea ce a urmărit şi cu altcineva, exact cum împărţim şi noi acum. Totul devine un circuit.

Tudor Maria

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.