Povestea aduce oamenii împreună

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

   Cuvântul cheie este „împreună”. Foarte multe dintre brandurile cunoscute folosesc legăturile dintre oameni, pentru a crea legătura dintre oameni şi produs. De ce? Pentru că nu produsul este cel care vinde. Cumpărătorul nu are de unde să ştie, mai ales dacă nu a încercat, cum este acel produs. O poveste, în schimb, dacă este bună, este cea care ne determină să optăm pentru acel produs. Ideea este că pentru a ajunge la consumator, nu este nevoie de o imagine clară a produsului, este nevoie doar de o poveste, emoţionantă, amuzantă, în care audienţa se poate regăsi.

   Un exemplu excepţional în acest sens este reprezentat de două reclame, ambele cu semnătura cunoscutului brand Coca-Cola. Oameni împreună înseamnă oameni fericiţi, iar ce îi aduce împreună este chiar magica băutură neagră, atât de bună, mai ales în zilele de vară. Oamenii care ajung să îşi petreacă timpul împreună sunt acele persoane care au găsit un lucru în comun. Coca-Cola intenţionează ca acest lucru în comun este chiar plăcerea de a bea o Cola rece .

   În cea de-a doua reclamă, se accentuează puţin această idee de conexiune între oameni. Reclama este făcută la nivel real, o încercare reală a companiei de a aduce oamenii de pe două teritorii împreună. În acea clipă, intervin întrebări în mintea audienţei: oare chiar poate o sticlă de băutură magică să rezolve conflicte de nivel politic, oare chiar are puterea Coca-Cola să facă oamenii să zâmbească chiar şi cu atâtea greutăţi? Adevărul este că nu Coca-Cola în sine face acest lucru, ci această poveste incredibilă şi această idee de conexiune între oameni, pe care apoi oamenii o vor asocial fix cu compania care a făcut-o. Well done Coca-Cola! Cu siguranţă aceste două reclame pot atinge o coardă sensibilă în fiecare suflet care le priveşte.

Tudor Maria

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.