Cum sa faci bani din graphic design

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
bani din grafic design

      Daca ai o mică cunostință despre Canva, Photoshop, Illustrator sau Corel Draw, poți face bani din grafic design. Nu trebuie să fii cel mai bun grafic designer ca să faci bani online. Trebuie să fii puțin mai bun decât majoritatea. Dacă ai o oarecare cunoștință despre 2 dintre programele prezentate mai devreme este perfect. Serviciile de grafic design sunt căutate zilnic iar ca grafic designer trebuie să-ți poți presta serviciile atât în țara, cât și in străinătate.

    Unul dintre cele mai bune lucruri la lucrul ca grafic designer este ca nu ai nevoie de multe lucruri pentru a incepe.

   Tot ce ai nevoie este :
         –          Un PC ( laptop dacă vrei să nu lucrezi neapărat de acasă)
         –          Un telefon
         –          Abonament la internet

           Doar cu aceste 3 lucruri poti castiga pana la 500 $ pe luna.

         

          1.       Freelancingul.

    Freelancingul reprezintă cea mai bună modalitate de a face bani online iar graphic design-ul este unul dintre serviciile cele mai căutate de persoanele care cauta freelanceri. Ce mai mică sumă pe care o poți câștiga este 5$, dar dacă reușesti sa ai aproximativ 10 cereri pe zi, poți castiga 50 $ pe zi cu efort minim. Nu toate cererile sunt de 5 $, sunt firme care caută freelanceri pentru proiecte care pot ajunge la sume cuprinse între 100 și 500 $.

   Tot ce trebuie să faci ca sa poți câștiga bani din freelancing este să îți faci cont pe site-uri ca Fiverr, să-ți postezi câteva proiecte facute de tine, să licitezi înaintea celorlalți și să fii gata să câștigi niște bani. Ca să fii ales, trebuie să ai un portofoliu decent și o descriere explicită (detalii despre tine, trecut profesional, etc).

   Nu trebuie să licitezi mai puțin de 5 $. Chiar dacă ți se pare că cerând mai puțini bani decât restul o să fii selectat, de cele mai multe ori firmele sau persoanele care cauta freelanceri vor căuta un portofoliu sau o descriere bine făcută pentru a afla mai mult despre persoana cu care va urma să lucreze.

    Alte site-uri de freelancing sunt : Upwork.com, Freelancer.com99designs.com si multe altele. Freelancing-ul nu o să dispară niciodată, iar inafară de beneficiul financiar, poți lucra cât vrei in fiecare zi si nu trebuie să lucrezi de la birou, poți lucra de oriunde vrei atâta timp cat ai internet și un laptop de pe care să poți lucra.

         2.       Vinde logo-uri online
 
     Îți poți folosi timpul liber sa creezi logo-uri, pe care le poți vine online pe site-uri ca HatchwiseHatchwise este un site unde poți găsi logo-uri, design pentru broșuri, design pentru tricouri, design pentru cărți de vizită, design pentru reclame și multe alte tipuri de design-uri. Trebuie sa fii destul de bun la crearea de mockup-uri 3D iar firmele mari nu angajează incepatori pentru proiecte mari. Cu toate acestea poți intra pe Entheos unde poți găsi multe exemple de design-uri și să te inspiri lucrând în fiecare zi pentru a-ți creea experiența necesară.

3.       Creează coperți pentru cărți electronice (e-book)

    Sunt multe persoane care oferă diferite informații in format electronic (tutoriale, carți, etc) iar de cele mai multe ori aceste persoane au nevoie de o copertă care sa ia ochii citiorului. Uneori cărțile electronice sunt judecate după copertă și de aceea peroanele care scriu aceste cărți sunt constienți că au nevoie de o copertă atrăgătoare.

     Poți contacta aceste persoane care in general au un blog și să le propui crearea unei coperți pentru cartea lor în schimbul unei sume de bani. Cel mai bun site unde poți găsi bloggeri este Facebook sau prin Google. Dacă au un e-book la vânzare iar design-ul tău le stârneste interesul, poți face bani frumoși.

     Uneori este mai bine să arăți cumpărătorului (interesat sau nu) mai multe proiecte. Asa își vor creea o părere bună despre serviciile oferite de tine. Dacă o sa le placă portofoliul tău, probabil îți va salva numărul de contact sau te va recomanda unui prieten. Poți câștiga până la 500$ pe lună ca grafic designer( sau mai mult). Totul depinde de cat de mult ești dispus sa muncești cat și cât de multe știi să faci.

     

 

Catalin Cuibari

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.