Cum influențează fotografia marketingul digital?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
fotografia in marketingul digital

     Comunicarea vizuală a crescut tot mai mult în ultimii ani, marketingul adoptând și el metodele moderne care se bazează în mare parte mai mult pe imagie, decât pe text. Ziarul nu mai este cum era în anii 90, acea bucată de hârtie care era plăcerea de dimineață a multor persoane. Lumea noastră a trecut acum în era digitală, unde totul este mai vizibil, mai colorat, mai atractiv. Ce putem spune despre conținutul foto? Citește toate motivele pentru care conținutul foto este important, dacă nu chiar vital, în marketingul digital:

  

                   1.       Atrage atenția.

     Când vine vorba despre internet, produse, reclame, foarte puține lucruri se mai pot numi “noi”. Deși oamenii își petrec o foarte mare parte din zi navigând pe internet, este destul de greu să te faci văzut și să aduci ceva nou, interesant pentru ei. Nu degeaba este acea vorbă “O fotografie face cât o mie de cuvinte”. În marketing se poate spune că se aplică 100%. Ține minte data viitoare când dorești să ajungi la audiența ta că elementele vizuale sporesc interesul pentru respectiva postare cu 80%.

 

                   2.       Procesare rapidă.

     Creierul uman reține până la un anumit număr de informații. De aceea, dacă vrei ca urmăritorii tăi, potențiali clienți sau chiar clienți să te țină minte, cel mai bine este să optezi pentru conținut vizual în detrimentul conținutului de tip text. Te poți juca cu o imagine astfel încât să știi că râmâne întipărită pe retina oricărei persoană care o vede.

 

                  3.       Ajută comunicarea non-verbală

     Captivi într-o eră digitală, am ajuns să ne petrecem o mare parte din timp comunicând nonverbal. Lumea marketingului este și ea martoră acestei transformări. Totul este scris, printat sau în spatele micilor ecrane, sub formă de monolog, nu dialog. O imagine conturează această comunicare, o ajută și îmbunătățește înțelegerea ei.

 

                  4.       Poate deveni viral.

     Cred că suntem de acord cu toții că internetul este cel mai rapid lucru al secolului. De aceea, anumite postări pot deveni virale fără ca măcar să depui un efort pentru asta. Nu știi când vei avea o idee strălucită care va pune pe jar rețelele de socializare, iar fotografia ta va deveni cu adevărat virală. Încă un motiv pentru care este bine să ai în vedere utilizarea conținutului foto.

 

                  5.       Îmbunătețește înțelegerea.

     Conținutul foto este perceput în alt mod de creierul uman. O simplă combinație de culori sau un font anume ne poate determina să ne gândim involuntar la un brand. Poți face acest exercițiu chiar acum și îți vei da seama cum o imaginea are un impact cu 70% mai mare asupra succesului tău în marketing.

 

                  6.       Influențează emoțiile.

     De multe ori, cumpărătorii se lasă influențați de o emoție atunci când se decid asupra unui produs sau serviciu. De aceea, emoțiile rezprezintă un factor important în crearea strategiilor de marketing. Imaginile pot avea un mare impact emoțional și de multe ori ne influențează fără ca măcar să ne dăm seama de acest lucru. Este important să alegi cu grijă imaginile pe care le folosești, pentru că ele vor fi modul în care vei fi perceput de către urmăritori.

 

                   7.       Influențează acțiunile.

     O imagine bună și potrivită în context are puterea de a stârni interesul și a face persoana țintă să acționeze exact așa cum vrei tu. Desigur alăturată unui titlu bun și interesant, imaginea poate fi motivul pentru care cititorii tăi vor interacționa cu acel call to action pe care l-ai strecurat în postarea ta.

 

                   8.       Crește engagementul.

     O fotografie se consumă mult mai ușor decât textul. Campaniile pe Facebook generează cu până la 65% mai mult engagement atunci când sunt însoțite de imagini, decât în cazul în care nu sunt.

 

                  9.       Creează o percepție favoribilă.

     Oamenii au tendința de a judeca, uneori chiar involuntar, la nivel de subconștient. Este în natură umană să își dea cu părerea cum s-ar spune. O fotografie bună și integrată în context de cele mai multe ori poate spori încrederea și credibilitatea informațiilor oferite. Ține minte, este foarte important să folosești content foto, dar este și mai important ca acesta să se potrivească și să rezoneze cu publicul. O imaginea nepotrivită poate afecta mai mult decât lipsa totală a unei fotografii.

 

     În concluzie, fii încrezător în puterea conținutului foto și când ești pregătit să dezvolți o nouă campanie, noi suntem aici să te ajutăm. Tu doar spune-ne de ce ai nevoie! Desigur nu uita că succesul unei fotografii depinde și de calitatea acesteia! Click pentru detalii

 

Tudor Maria

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

un moment

înainte de a ieși îți oferim un mic ghid care te va ajuta în crearea fotografiilor de produs.

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.