Ce fac videografii în timpul pandemiei? Cum pot produce conținut și genera venituri în această perioadă?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Indiferent dacă filmezi nunți, videoclipuri, reclame sau orice altceva, există încă modalități de a câștiga bani de acasă. Știm, e dificil să fii optimist când persoane creative din industrie rămân fără joburi în toata lumea. Însă, metode de a câștiga bani de acasă încă există, ai nevoie doar de ceva creativitate.

Realizarea filmelor, în general, este o muncă colaborativă, fie că vorbim de o echipa imensă în spate, pentru realizarea unui film, fie că vorbim de un singur om care filmează o nuntă sau un scurt clip, tot ai nevoie de actori sau personaje sau colegi. Pentru că și agenția noastră oferă clienților servicii video, îți prezentăm o serie de activități pe care le poți realiza și din urma cărora poți avea o sursă de venit.

1.    Stock Video 

Da, știu, ai să spui că nu ai ce să filmezi în casă, că nu e lumina bună, etc. Însă vei găsi cu siguranță pe Youtube metode de a folosi lămpi de birou, lanterne, becuri pentru o iluminare decentă. Bun, am trecut de partea referitoare la echipament. Acum, ce filmăm? Conținutul popular se schimbă pe tot parcursul anului și adesea reflectă întâmplările vremii.

De exemplu, persoane care folosesc aplicații de videocall, persoane înconjurate de animale de companie sau persoane care citesc. Brandurile și companiile vor căuta conținut care să reflecte această perioadă, pentru a le putea folosi în comunicarea din Social Media și pentru a crea reclame. Cei de la Shutterstock au creat o listă cu cele mai recente ideei ce pot fi puse în imagini,
aici.

2.    Praful din arhivă

Acum e momentul perfect să te uiți prin arhivă și să extragi acele fragmente pe care nu le-ai folosit niciodată sau nu le-ai dat clientului, însă ție ți se par geniale. Ce facem cu ele? Le putem folosi pentru a le urca pe site-urile de profil, cu stock videos. Uite câteva exemple aici:

       https://depositphotos.com

       https://envato.com/

       https://stock.adobe.com/video

            E simplu, fă-ți o cafea, scoate HDD-urile vechi și vezi ce clipuri ar putea să-ți aducă bani.

3.    Platformele de freelancing

            În timp ce lumea pare că s-a oprit în loc, multe platforme digitale par să fie din ce în ce mai căutate. Odată cu producerea în masă a conținutului online, editarea clipurilor devine mandatorie. Acum e timpul să îți pui în valoare skillurile de editor.
            Există numeroase platforme online, precum Upwork, care sunt un refugiu pentru oportunitățile de freelanceri la nivel mondial. Nu te aștepta să fii contactat pentru proiecte foarte mari însă unele task-uri urgente se vor plăti chiar bine. 

4.     Tutoriale online

            Odată cu platformele de SM și cu telefoanele care au tot mai multe abilități de fotografiere și filmare, multe persoane au început să fie din ce în ce mai creative. Mulți au declarat că în această perioadă, când au ceva mai mult timp liber, vor dezvolta noi abilități și își vor descoperi noi hobby-uri. Având în vedere faptul că TikTok este în top aplicații descărcate în ultimul timp, e clar că lumea creează și/sau consumă conținut video, mai mult ca niciodată.Poate ai prieteni care vor să crească un cont de TikTok și au nevoie de ceva ajutor pe partea de editare. Știm, sunt o mulțime de tutoriale pe Youtube care sunt gratis, dar în mod sigur te vor prefera pe tine în locul unor necunoscuți.

  Întradevăr, pentru videografi și fotografi, să le spui că nu pot crea conținut afară sau cu mai multe persoane implicate, e ultimul lucru pe care vor să-l audă. Cu toate acestea, datorită lumii digitale în care trăim suntem încă în joc. #staysafe

Ovidiu Vorniceanu

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.