3 moduri în care agențiile de digital marketing se vor schimba datorită pandemiei COVID-19

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Dacă dețineți o agenție sau faceți parte din una, vă întrebați probabil cum se vor schimba lucrurile din cauza pandemiei, mai jos aveți 3 moduri în care noi credem că se va întâmpla:

      1.O strategie schimbată

Tot ce face o agenție de marketing digital începe cu strategia lor, așa că acesta ar trebuii să fie primul lucru pe care îl menționăm

Cum se va schimba

Au fost schimbări clare în ceea ce privește cererea și oferta în mediul online. Din această cauză, agențiile vor trebui să analizeze mai bine piața și clienții săi și să pună următoarele întrebări:

  • Cum s-a schimbat nevoia bazei lor de clienți?
  • Cum s-au schimbat bugetele?
  • Trebuie targhetat un alt tip de clienți?
  • Mai au serviciile potrivite pentru a ajuta acei clienți?

Cum să câștige

Trebuie să aruncați o privire mai atentă asupra clientului dvs. și să vă rafinați strategia în jurul noilor sale puncte critice.

De exemplu, s-au observat scăderi dramatice în căutări pentru termenii „near me” și o creștere bruscă pentru termenii „livrare”, iar YouTube crește cu 15% în trafic, în timp ce veniturile publicitare au scăzut.

Agențiile vor trebui să modifice modul în care aduc clienții pe piață, serviciile lor și prețurile pentru acest lucru.

      2.Organizare

Nu există nici o îndoială că modul în care organizațiile operează se va schimba pe termen scurt datorită acestui fapt. Agențiile nu fac excepție.

Cum se vor schimba

Cu toată lumea care lucrează de la distanță, vă puteți aștepta ca angajații și angajatorii să se obișnuiască cu acest mod nou de lucru. Chiria nu este ieftină și, în general, rentabilitatea agenției este redusă. În cele mai multe cazuri, agențiile au profituri nete între 5% și 30%, iar chiria este o mare parte din costul acesta, deoarece agenția îi place adesea să aibă un birou frumos pentru a atrage angajați și clienți. Dacă clienții nu doresc să se întâlnească la birou și personalul dorește să lucreze de acasă, aceasta poate aduce economii mari pentru companie. Partea cea mai bună este că acești bani pot fi folosiți pentru a investi mai mult în succesul clienților și angajaților.

Dar faptul că nu are un birou aduce alte provocări mari: lipsa culturii echipei / companiei, lipsa comunității, colaborarea și multe altele. Fără unul, liderii agențiilor pot întâmpina provocări pe partea de gestionare și vor avea nevoie de procese și responsabilitate, cum ar fi:

Urmărirea timpului clienților
Verificări zilnice cu echipa
Responsabilitate săptămânală

Cum să câștige

Fiecare owner al agenției trebuie să decidă, iar timpul va spune cât de important este biroul pe termen lung. Dar deocamdată, câteva lucruri care vă vor ajuta sunt apelurile video, inclusiv:

Discuții care nu sunt legate de muncă, cum ar fi sedințele de team building iar apoi, desigur, mai multe check-in-uri pe fiecare departament în fiecare săptămână.

     3.Comunicare

Pentru agenții, comunicarea cu clienții se va schimba.

Cum se va schimba

       Clienții adoră în general întâlnirile în persoană la biroul său sau la biroul nostru. De asemenea, se bucură de prânz, de cafea sau de întâlniri sociale. Toate acestea au fost restrictionate. Acest lucru reprezintă o necesitate pentru ca toată lumea să se prezinte la acele întâlniri la fel cum ar fi în persoană, dar prin apel video

Cum să câștige

Trebuie să vă prezentați la apelul video îmbrăcat destul de frumos, cu o lumină decentă și un fundal care este prezentabil. Cred că o pregătire bună v-a ajuta pe termen lung relația cu clienții. Apelul video este o experiență, astfel încât acesta devine un set de abilități complet nou.

Concluzie

COVID-19 pare aproape ireal datorită mărimii impactului pe care l-a avut asupra lumii, dar vom trece prin ea și vom ieși mai puternici. Pe măsură ce progresăm, este important să ne adaptăm – iar agențiile nu fac excepție. Pentru agenții, gândiți-vă la noile nevoi ale clienților, nevoile angajaților și strategia de comunicare.

Credit: https://searchengineland.com/3-ways-digital-marketing-agencies-will-change-due-to-covid-19-334059

Alexandru Tucan

Inregistrează-te pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian

UN ULTIM PAS

Introdu email-ul pentru a putea descărca ghidul care te va ajuta să realizezi fotografii de produs de calitate!

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.

small_c_popup.png

Vino la o cafea

Stabilește o întâlnire

*Prin completarea formularului de mai sus sunteți de acord cu termenii si conditiile site-ului.